Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео GT четири по четири- Q4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badbili Покажи съобщение
    Не ми се обсъжда Q2, това е всичко друго но не и 4х4. Мисля, че не е толкова трудно и скъпо до се намери Q4, само системата и скоростната кутия, ако опира само до това.
    Не опира само до това ако си чел внимателно по горе
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ами огледай нещата отдолу и от към багажник. Например багажника на 33Q4 е много по-малък заради диференциала, резервоара е изместен. Така, че вземи един крос вагон и едно GT и гледай.

Comment

Бобо, четох много внимателно. Обърнах целия нет за някакво инфо по въпраса, ама нищо.Вижъл съм , че се продават GT 4х4 но ми се струва , че това е Q2. Ясно, че не е само до системата и кутията, но мисля , че тия части са основните и ако паснат другото няма да е толкова сложно. Въпроса е дали технически е възможно без да доведе до някакви проблеми с поведението на автомобила. А дали е по изгодно да се вземе някой друг модел алфа с 4х4 е друга тема.

ПОЗДРАВИ

Comment

Първоначално публикувано от badbili Покажи съобщение
          Бобо, четох много внимателно. Обърнах целия нет за някакво инфо по въпраса, ама нищо.Вижъл съм , че се продават GT 4х4 но ми се струва , че това е Q2. Ясно, че не е само до системата и кутията, но мисля , че тия части са основните и ако паснат другото няма да е толкова сложно. Въпроса е дали технически е възможно без да доведе до някакви проблеми с поведението на автомобила. А дали е по изгодно да се вземе някой друг модел алфа с 4х4 е друга тема.

ПОЗДРАВИ
          И да става трябва да навържеш и електрониката на 4х4 към другата електроника - на ABS-a, скоростомера. А надали имаш такива изводи на твоята кола стандартно изведени

Comment

Хм. Q4 и електронка? Това е торсен бе брато. Ква електроника ?
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Хм. Q4 и електронка? Това е торсен бе брато. Ква електроника ?
              Зависи от вида Q4. Dori i s buton da e пак има комп вързан с ABS. До колкото знам Алфа нямат модел с лост като на джип.
              И Q4 се води 155Q4, 33Permanent4, Spider3 4x4, .... И те всички са с комп бе брато.

Comment

Хм. Дали? Кое точно им се управлява с електроника? Дифовете са напълно механични. АБС-а си е АБС. Ако има електронен блокаж разбирам, но това е торсен бе брато. АБС си е система за контрол на спирачното усилие. Каква връзка има?
                Last edited by oem; d.m.y г., 13:39.

Comment

Хм. Дали? Кое точно им се управлява с електроника? Дифовете са напълно механични. АБС-а си е АБС. Ако има електронен блокаж разбирам, но това е торсен бе брато. АБС си е система за контрол на спирачното усилие. Каква връзка има?
                  А сега едно въпросче да разбера къв ламер си на тема 4х4 - Какво се случва когато на скорост натиснеш спирачката или дръпнеш ръчната?
                  sigpic
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    А сега едно въпросче да разбера къв ламер си на тема 4х4 - Какво се случва когато на скорост натиснеш спирачката или дръпнеш ръчната?
                    Като дръпнеш ръчната би трябвало усилието да се предава повече към предните колела. А ако блокират задните дифа да се отключи напълно. Както и при спирачки ако блокират предните, което няма как да стане баш при наличие на АБС.

Незнам при алфата как е системата. Познато ми е куатрото на Ауди. Тука незнам, но винаги съм смятал, че е чисто механична система.

Ако не е така ме извинете за невежеството.
                    Last edited by oem; d.m.y г., 09:41.

Comment

А ако блокират задните дифа да се отключи напълно. Както и при спирачки ако блокират предните, което няма как да стане баш при наличие на АБС.
                      Кой ще го отключи напълно? Как пък да не блокират - нали затва е АБС-а като блокират да ги пусне
                      sigpic

Comment

Кой ще го отключи напълно? Как пък да не блокират - нали затва е АБС-а като блокират да ги пусне
                        Незнам баце. Ма кажи да научим И кой пък ще скача на спирачки без съединител? Или пък ръчна ще дърпа без съединител? Аз при все, че съм с предно и пак като се залъзгам по някой завой - съединител, свалям предвака, ръчна и пускане на съединител с преди това смачкан педала на газта. Ииииии голям кеф

И после сменям шанги от заде... ма как де
                        Last edited by oem; d.m.y г., 11:30.

Comment

Ами просто си представи тунела на голото купе и всичко е наред Мястото на задния диф си го представи като сложиш друг резервоар Абе поддържам 4-5 Кросвагона и вервай ми понагледал съм се
                          Я сподели малко за тия дето ги поддържаш, че ми е любопитен модел това много
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Я сподели малко за тия дето ги поддържаш, че ми е любопитен модел това много
                            Ми кажи какво конкретно те интересува?
                            sigpic

Comment

Ми кажи какво конкретно те интересува?
                              Всичко, концепция, реализация, приложимост при нашите условия - на пръв поглед изглежда много добре идеята, но знам ли какво са сътворили нашите любимци.
                              До колко е по-висока/широка от спортвагона/седана, разлики в окачването - здравина и поддръжка, що за чудо е тая система Q4 на практика и как се държи на лед например, има ли реално приложение като allroad автомобил или просто е повдигната шосейна кола, подлежи ли на софтуерно надуване мотора и до колко има полза.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Незнам защо само GT не се предлага с Q4??? Едва ли технически е невъзможно.

http://www.youtube.com/watch?v=feYOeyqO46g

http://www.youtube.com/watch?v=p67dI190PbY

Comment

Working...
                                X